Türkiye’nin 70’li yılları, politik kutuplaşmanın, sosyo-ekonomik çalkantıların hakim olduğu yıllar. Uygulanan ekonomik ambargolar ve yoklukla geçen bu yıllarda Türkiye, bir mucizeye de imza attı. 1991’de toplanacak Dünya Turizm Örgütü kongresinde dünyanın en başarılı 6 bütünleşik turizm gelişim projesinden biri seçilecek Güney Antalya Turizm Gelişim Projesi’nin çalışmaları da 70’lerde başladı.

Kepez’den kurban pazarı hizmeti Kepez’den kurban pazarı hizmeti

MUCİZEYİ ANLATACAKLAR

Antalya Limanı’ndan Gelidonya Burnu’na uzanan 80 kilometrelik kıyı bandını kapsayan proje, planlama, programlama, finansman ve uygulama süreçleriyle bir bütün olarak ortaya çıktı. 1970’li yılların ikinci yarısında, Dünya Bankası’nın 25 milyon dolar kredi sağladığı projeyle Türkiye’ye önemli miktarda döviz girdisi sağlanması amaçlandı. Bugün, dünyanın sayılı turizm destinasyonları arasında yer alan ve Türkiye’nin turizm başkenti unvanını taşıyan Antalya’da planlı kalkınma modeliyle yaratılan bu mucize, 46’ncı yılında Muratpaşa Belediyesi’nin düzenleyeceği söyleşide konuşulacak. 23 Şubat Çarşamba, saat 19.00’da Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde düzenlenecek söyleşide dönemin yetkilileri Türkiye’nin gerçekleştirdiği bu mucizeyi anlatacak.

Söyleşide dönemin Dünya Bankası Başkanı Robert McNamara’yla Antalya’da buluşan ve projenin uygulanmasındaki en etkin isim Eski Turizm ve Tanıtma Bakanı Alev Coşkun, eski Devlet Planlama Teşkilatı müsteşarı Prof. Dr. Bilsay Kuruç, eski Antalya Belediye Başkanı Selahattin Tonguç ve eski TÜROFED Başkanı Osman Ayık konuşmacı olarak yer alacak. Söyleşinin moderatörlüğünü ise Belediye Başkanı Ümit Uysal yapacak.

Editör: Yağmur Naz Yıldırım